Fırında Pankolu Çıtır Tavuk

 Tarif defterimden;

Yanında kızarmış patates ve ev yapımı ketçap ile çok lezzetli olan yapılışı pratik pankolu çıtır tavuk…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 4 – 5 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Bekletme süresi: 1 saat

Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler: 

8 – 10 adet kemikli derisiz tavuk baget

2 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limon suyu

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı kuru kekik

1 su bardağı panko (Japon ekmek kırıntısı) 

Yapılışı:

*Tavuk bagetlerini geniş bir kaba alın, soya sosu, zeytinyağı, limon suyu toz biber ve kuru kekiği ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kaplayarak buzdolabında 1 saat bekletin.

*Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisini pişirme kağıdı ile kaplayın. 

*Pankoyu orta boy bir tabağa aktarın, buzdolabında beklettiğiniz bagetleri pankoya bulayarak tepsiye sıralayın. Isınmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu